Der er mange forskellige udgifter, der går igen i dannernes privat økonomi. I et udgiftsbudget er der f.eks. renteudgifter. Men der er en del steder, hvor du kan spare udgifter. Her er vigtige og gode råd, som du kan tilgå uden at betale.

Den mest overkommelige fremgangsmåde for os til at blive mange millionær på, er igennem en pensionsopsparing. Det sagde en lærd vismand . For danskere er det statistisk den mest plausible måde at blive styrtende rig på. Så du bør overveje, at sætte dig mere ind i pension, med de gunstige potentialer, der findes i din private pension.

Forsikringer er det vi indkøber i håbet om, aldrig nogensinde at få dem benyttet. Du bør spekulere på dine faktiske behov og ikke bare gøre som andre. Der er nok forsikringsdækninger, du ikke behøver eller som du kan være foruden. Det er en vurderet risiko, du må medtage. Efter du har fravalgt, så gælder det om at tage dine forsikringer ned på et mindsteniveau. Skal din motorcykelforsikring kun forsikre fx. 200.000 kr eller/og kan du leve med en selv risiko på 11.000 dkk, hvis dit hjem nedbrænder til aske?

Sparekasser er ligeledes et område, hvor der er nemme penge at finde. Uligheden mellem de dyreste og de billige pengeinstitutter er gigantisk. Vi hører om, op mod 3.300 kroner per måned for en traditionel husstand + huslån. Lån til køb af ejerbolig er det største enkelte køb, som man har i hele sit liv. Mange lån er noget du bør være fokuseret på, når du vil optimere din private finanser. Et er renteomkostninger, men også kursen er betydelig. Omlægning af lån er det, der kan forskønne din økonomiske formåen. En vigtigere parameter er forhaling af lån. Lån kan forbindes med med eksaltering af tid. Hvis man kan vente fx. 1 år med at låne penge og i stedet spare tilsvarende op i perioden, så får du dels nedbragt gælden, men også renteudgifterne.

Er du medlem hos den rette fagforening, så har du mulighed for at få en stribe medlemstilbud. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er hurtige at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg gennem fagaftale. Men man kan selvfølgelig vælge kun at have en a kasse. Fagforeninger kan bistå dig med alm. billige forsikringer og sundhedsdækning – så gennemtænk om det er det klogeste at melde dig ud, hvis du haroplever for eksempel muskelbesvær.

 

Mad er den del i din økonomi, som konstituerer den største part. Visse folk kan overleve for et beskedent budget, hver md, så er der andrefolk, der køber for gigantiske pengebeløb på f.eks. fornem restaurantmad. En ting er når du køber din mad ude på enten sandwichbar eller take-out – men den helt store problematik er det mad du køber og laver derhjemme. I dette tilfælde findes der det traditionelle madkøb i supermarkedet, som man bærer hjem. Uheldigvis er vi skydeskive for uforudsigelige køb, der betyder at dosmersedlen bliver meget lang. Et trick er, at du shopper dine mad på nettet, på de nye eSupermarkeder. Der kan man både handle de traditionelle madindkøb, men også de dejlige innovative tilbud på kasser med mad.

Du bør udregne dine konti, så du nedskærer indenfor alle steder af din budget. Så kan du slutte med at have et meget højere beløb til de unødvendige ting i livet. Jeg er glad fordi du så med på bloggen.