Når boligejere kaster sig ud i større renovationsprojekter, så er det ofte med den tanke, at de skal tættere på at realisere deres ultimative boligdrøm. Renovationer er ofte nødvendige for at holde boligen funktionsdygtig og det er noget, som man skal overveje nøje, før man kaster sig ud i det. En boligrenovation kan nemlig nemt vise sig at have en skyggeside, hvis ikke den bliver udført kompetent og effektivt. Mange boligejere bliver fanget at enten økonomi eller klamphuggeri, når det kommer til at skulle gennemføre en renovation, men der er heldigvis råd for det. Her er et par metoder til at undgå de typiske faldgruber, som man kunne falde i.

Håndværket skal være i top

Boligen er noget af det, som gerne skulle holde allerlængst tid af alt det, som man ejer. Derfor er det også vigtigt, at man passer godt på det og holder det ved lige, når man skal renovere. Hvis ikke man får hyret en kompetent håndværker, så kan man nemt ende med at få lavet noget arbejde, som man ikke er videre tilfreds med. Det kan være en meget stor stressfaktor og kan faktisk komme til at koste en hel del at fikse igen. Det er dog nemmest bare at forebygge det ved at anskaffe sig en ordentlig håndværker i første omgang, som ikke laver klamphuggeri. En god metode hertil er at undersøge lokalsamfundet og finde en håndværker, som har erfaring med lige præcis den slags byggeri, som man skal have lavet. Erfaringen gør, at arbejdet er langt mindre tilbøjeligt til at indeholde fejl og i kraft af at det er en lokal, så vil deres omdømme og dermed forretning stå på spild, fordi man snakker sammen i et lokalsamfund. En anden typisk faldgrube vil være manglen på midler, så man ikke kan færdiggøre sit projekt og derfor står med et halvfærdigt projekt i sin bolig.

Sørg for at kunne få færdiggjort i første omgang

Det kommer selvfølgelig an på penge, når man skal til at overveje, om man kan gennemføre en renovation. Man bør altid have mere, end det første udkast til et budget, fordi der kan gå mange ting galt i processen. Det kan derfor aldrig skade at have nogle kroner på kistebunden, som man kan bruge på sin renovation. Det er dog ikke altid en mulighed og så kan man overveje at gøre andre ting. Hvis man mangler penge til at gennemføre projektet, så kan man med fordel overveje at gøre brug af et lån. Med et lån kan du være sikker på, at du kan gennemføre din renovation og du vil skulle betale af på det bagefter. Det betyder altså, at den eneste ekstra udgift er omkostningerne til lånet, som man så bør forsøge at minimere. Det kan man nemt gøre ved at kigge på et låns ÅOP, der er et direkte udtryk for, hvor store omkostningerne er ved lånet. Jo tættere på nul, jo mindre koster det at holde.