in

Renovering af facaden – sådan sikrer du både kvalitet og æstetik

Facaden på et hus er enormt vigtig for husets sundhed og indeklima, og samtidig er det den del af huset, som giver gæster og forbipasserende det første indtryk af hjemmet. Derfor kan det være en god ide at foretage en større eller mindre renovering af facaden, når behovet opstår – og det meste kan du faktisk gøre selv. 

I denne artikel får du nogle idéer til, hvordan du både kan sikre kvalitet og æstetik, når du renoverer din facade.

Tag og vinduer – undgå fugtskader fra regnvandet

Hvis du ønsker at udskifte vinduer eller tag – eller hvis du blot vil skabe en bedre inddækning – så er alu profiler et godt valg. Alu profiler har nemlig både skarpe linjer, der giver definition til vinduer og tage, mens de samtidig sikrer, at regnvandet ledes væk. 

Alu profiler har en stor modstandskraft over for korrosion og rust, og de er desuden meget lette og holdbare, hvilket gør dem velegnede til brug på tag og vinduer. Derudover har aluminiumsprofiler en god isoleringsevne, som giver et bedre indeklima i huset. Endelig er de meget æstetisk tiltalende og kan fås i mange forskellige farver og designs, så du kan finde den perfekte løsning til dit hus.

Du kan selv montere alu profilerne til dit hus, så du både sikrer æstetik og kvalitet omkring vinduer og tag.

Sådan kan du selv male facaden og sikre høj kvalitet

Det er vigtigt at male facaden i ny og næ. Det kan være med til at holde væggene sunde, ligesom det kan opfriske looket af til huset. 

For at sikre høj kvalitet i malearbejdet, er det først og fremmest vigtigt at vælge den rigtige maling. Typen af maling vil afhænge af, hvilket materiale din facade er lavet af. Vælg derfor maling, der passer til din facade.

Inden du påbegynder malearbejdet, skal du rengøre facaden grundigt for snavs og støv samt samt udbedre af eventuelle revner i murværket. Brug derefter en rulle til at male de store arealer og en pensel til de mere fine detaljer – og mal gerne to gange for at sikre høj kvalitet. Husk altid at lade hvert lag tørre helt igennem, inden du begynder på det næste lag.

Æstetik og kvalitet – gå ikke på kompromis med materialerne

Hvis du ønsker at renovere din facade selv, så den både er høj på kvalitet og æstetik, er det vigtigt at vælge de rette materialer. Vær derfor ekstra opmærksom på, hvilke materialer du vælger – både inden for vinduer, døre, maling og alu profiler. Ved at vælge materialer af god kvalitet, vil arbejdet ikke kun se bedre ud, men det vil også være mere funktionelt og holde længere.

Lys dit hjem op med en flot pendel lampe

Sådan indretter du din have til dine børn så de kan lege